Piaci bérletidíj műtermekért!

A temesvári polgármester piaci árat fizettetne a temesvári képzőművész kollégákkal a belvárosi galéria és a műtermek használatáért, akik nyílt levélben tiltakoznak!

A Kossuth Rádióban hallottam, a hírt. Egy kolléga elmondta, hogy akinek nincs civil állása, tanítás, nyomdai munka stb., tehát csak a művészetének él az gyakorlatilag földönfutó –nem ezeket a szavakat használta, de a lényege ez volt- elmondása szerint a polgármester, úgy nyilatkozott, hogy arra gondolt a művészektől vásárlók fizessék meg ezt az összeget, ami azonos, az orvosok, ügyvédek, multicégek által fizetett bérleti díjjal. A képzőművész nyilatkozó elmondta, hogy gyakorlatilag ilyen vásárlók nincsenek és a város sem vásárolt a galériában emlékezete szerint.

Ami számomra a hírből nagyon tanulságos volt, hogy a kolléga azt mondta, ha piaci díjakat kell fizetniük, sok művész nem tudja majd folytatni munkáját és abbahagyja alkotói tevékenységét. A másik, hogy mindez akkor történik, mikor Temesvár az Európa Kulturális Fővárosa címre pályázik.

No Komment! www.rekasifoto.webleg.hu


Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük